Eredetiség
Forgalomba hozott borainkat csak és kizárólag a saját borvidéken termett szőlőből készítjük, és azokat a borvidéken kívül csak palackozott formában értékesítjük.

Szőlőgazdálkodás
Törekszünk a természet- és tájhű gazdálkodásra, ezért kerüljük az alábbiak használatát:

  • felszívódó gyom- és rovarírtó szerek,
  • műtrágya,
  • gépi szüretelő eszközök.

Hozzáadott anyagok kerülése
A borok természetességének és egyediségének megőrzése érdekében kerüljük a hozzáadott anyagokat, különös tekintettel az alábbiakra:

  • fajélesztők,
  • enzimek,
  • hozzáadott sav,
  • aszkorbinsav,
  • tápsók,
  • stabilizáló adalékanyagok (pl. guar gumi),
  • hozzáadott cukor,
  • hozzáadott tannin,
  • fa chips.

Borászati beavatkozások kerülése
A borok természetességének és egyediségének megőrzése érdekében tartózkodunk az alábbi eljárások használatától:

  • fordított ozmózis,
  • vákuumos lepárlás,
  • mesterséges szőlő fagyasztási eljárások.

Hitelesség és közösség-vállalás
Szabad betekintést adunk szőlőinkbe és pincéinkbe, az általunk készített borokat saját nevünkkel vállaljuk. Végezetül, a fentiek betartásán túl közösséget vállalunk a hasonlóan gondolkodó és cselekvő borásztársainkkal, tapasztalatainkat és tudásunkat megosztjuk egymással, ezzel is hozzájárulva a természethű és autentikus magyar borok sikeréhez és népszerűségéhez.

2014. június 24. 

Kiegészítés:
Fentiek betartásán túl, a tagok többsége vegyszermentes gazdálkodik, elsősorban a magyar certifikáló szervezetek (Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., Hungária Ökogarancia Kft.) által engedélyezett anyagokat használnak fel szőlőterületeiken. A többieknek aláírástól számítva 3 év áll rendelkezésükre az átállásra.